Συλλογή έργων (μυθιστόρημα, διήγημα, θέατρο, ποίηση) του Μπάμπη Ράλλη

Ερωτοσύμφωνο Νο.2033


 

Έριχνε ψιλόβροχο απ’ το προηγούμενο βράδυ και έκανε κρύο. Όχι πολύ. Τυλιγμένος με το παλτό του, το μάλλινο κασκόλ και τα ισοθερμικά γάντια δεν κρύωνε. Έφτασε στην είσοδο του συμβολαιογραφείου πέντε λεπτά νωρίτερα. Ταυτόχρονα είδε την Άννα να βγαίνει από ένα ταξί και να τον πλησιάζει συνοδευόμενη προφανώς από τον δικηγόρο της. Ο δικός του θα έφτανε κι αυτός όπου να ‘ταν, αν δεν ήταν κιόλας μέσα. Σφίχτηκε λίγο το στήθος του. Του άρεσε πολύ η Άννα.
Τον πλησίασε χαμογελαστή και του έτεινε το χέρι. Χαμογέλασε κι αυτός.
- Καλημέρα σας, αγαπητή μου, είπε σφίγγοντας με μέτρο την παλάμη της στη δική του.
Η Άννα φάνηκε αμήχανη.
- Θα σας παρακαλέσω να αποφεύγετε τέτοιους χαρακτηρισμούς. Θα πρέπει πρώτα να καθοριστεί το πλαίσιο της συμφωνίας σας, είπε ο δικηγόρος της απλώνοντας κι αυτός το χέρι.
- Μα… Δε συμφωνήσαμε;
- Απομένουν ακόμη ουσιώδεις λεπτομέρειες και φυσικά οι υπογραφές σας που θα οριστικοποιήσουν τη συμφωνία. Χωρίς υπογραφές, το καταλαβαίνετε, συμφωνία δεν υπάρχει, είπε ξανά ο δικηγόρος.
Πέρασαν την είσοδο της πολυκατοικίας. Στο ασανσέρ μπήκε πρώτη η Άννα, έπειτα ο δικηγόρος της και τελευταίος αυτός. Έβλεπε μόνο τα ξανθοκάστανα, ίσια, μακριά μαλλιά της πίσω από το κεφάλι τού νεαρού και -όπως φαινόταν- φιλόδοξου δικηγόρου.
Τους υποδέχτηκε η συμβολαιογράφος με το μισό της πρόσωπο κρυμμένο πίσω από την οθόνη του υπολογιστή. Ο δικηγόρος του καθόταν πράγματι στο γραφείο και έπινε τον καφέ του. Σηκώθηκε και τους χαιρέτησε. Η ηλικιωμένη οικοδέσποινα παρήγγειλε καφέ και για αυτούς.  
- Η γραμματέας μου αδιαθέτησε σήμερα και τα έχω αναλάβει όλα εγώ, εξήγησε.
- Τι θα λέγατε να ξεκινούσαμε; είπε ο δικηγόρος του, ένας γλυκομίλητος, εύσωμος ασπρομάλλης, γύρω στα πενήντα.
- Καμία αντίρρηση, απάντησε ο νεαρός δικός της.
Ένιωσε πάλι το βάρος στο στήθος. Έριξε μια ματιά στα έπιπλα παλιού στυλ τού σκοτεινού γραφείου. Το βλέμμα του κατέληξε στην Άννα κατεβαίνοντας αργά από το πρόσωπο με τα έντονα ζυγωματικά στο λευκό της μίνι φόρεμα, στα καλυμμένα με μαύρο διχτυωτό καλσόν πόδια της και στις ψηλοτάκουνες κρεμ γόβες της. Εκείνη τη στιγμή τού άρεσε περισσότερο από κάθε άλλη. Ακόμα και από την πρώτη τους συνάντηση στο γραφείο τού προσωπάρχη -όταν πήγε για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα- που τον έσπρωξε να υποβάλλει το πρώτο αίτημα γνωριμίας. Ήταν ο γνωστός «έρωτας με την πρώτη ματιά».
- Αν δεν έχετε αντίρρηση, θα ξεκινήσω την ανάγνωση του προσύμφωνου, είπε η συμβολαιογράφος.
Κανείς δεν είχε αντίρρηση.
- Ερωτική πράξη, νούμερο 2033, μεταξύ των μη εξαιρετέων από το νόμο, κ. Λέοντα Παναγιώτη, του Αριστείδη και της Καλλιόπης και της κ. Τιγρίδου Άννας, του Παναγιώτη και της Δωροθέας.
- Έχω το ίδιο όνομα με τον πατέρα σας, είπε αυτός κοιτάζοντας ζωηρά την Άννα.
- Παρακαλώ, να εστιάσουμε στο θέμα μας, είπε ο δικηγόρος της.
Συμφώνησαν όλοι. Η συμβολαιογράφος χαμήλωσε πάλι το βλέμμα που προσωρινά είχε ακολουθήσει κατά σειρά ομιλίας τούς δύο άνδρες και συνέχισε:
- Οι δύο προαναφερόμενοι, ήρθαν στο γραφείο μου όπως δήλωσαν ρητά εκουσίως και μου έκαναν γνωστή την επιθυμία τους για τη σύνταξη συμβολαιογραφικής ερωτικής πράξης με σκοπό την ερωτική συνεύρεση μεταξύ τους, σε τόπο, χρόνο και με προϋποθέσεις που θα καθορίζονται στον παρόν συμβολαιογραφικό ερωτοσύμφωνο, δεσμευόμενοι παράλληλα να αποφύγουν οποιαδήποτε πράξη δεν αναφέρεται ρητώς στο παρόν.
Άρθρο 1: Συνομολογείται μεταξύ των μερών ότι η ισχύς του παρόντος αφορά αποκλειστικά μία και μόνη ερωτική συνεύρεση. Για τυχόν επόμενη ερωτική συνεύρεση τα μέρη συμφωνούν ότι θα συντάξουν νέο ερωτοσύμφωνο.
Άρθρο 2: Ο συμβαλλόμενος ρητώς δηλώνει ότι θα σεβαστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης τη φύση και ηθική υπόσταση της αντισυμβαλλομένης, εκτελώντας αυστηρά και μόνο τις πράξεις, καθώς και χρησιμοποιώντας τις λέξεις εκείνες που αναφέρονται στο παρόν ερωτοσύμφωνο, αποφεύγοντας οποιαδήποτε άλλη πράξη ή χαρακτηρισμό, εκτός αν ρητώς συναινέσει η αντισυμβαλλομένη και υπογραφεί και από τα δύο μέρη προσθήκη στο παρόν ερωτοσύμφωνο που θα έχουν συντάξει οι δικηγόροι των μερών. Η συμβαλλόμενη ρητώς δηλώνει ότι θα σεβαστεί τον ρόλο, την αξιοπρέπεια και το επιτελούμενο έργο του αντισυμβαλλομένου, αναλαμβάνοντας τις ίδιες δεσμεύσεις με αυτόν.       
Άρθρο 3: Τα δύο μέρη συμφωνούν ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης θα παρευρίσκονται οι ψυχολόγοι των μερών, με ανώτερο όριο τους δύο ψυχολόγους ανά συμβαλλόμενο και θα μπορούν να λαμβάνουν από αυτούς, άμεσα, κάθε φορά που θα το ζητούν, την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη. 
- Μισό λεπτό, παρακαλώ, αντέδρασε ο Παναγιώτης. Δεν είχαμε συμφωνήσει να παρευρίσκονται, αλλά να έχουμε το δικαίωμα να τους καλέσουμε αν το επιθυμήσουμε.
- Κάνετε λάθος, του απάντησε ο δικηγόρος της Άννας. Αυτό ισχύει για εμένα και τον συνάδελφό μου. Οι ψυχολόγοι είναι γνωστό ότι παρευρίσκονται από την αρχή ως το τέλος της πράξης. Θα το αντιληφθείτε μόλις ακούσετε τη συνέχεια.
Η συμβολαιογράφος χαμήλωσε πάλι το βλέμμα που είχε ακολουθήσει κατά σειρά ομιλίας τούς δύο άνδρες και συνέχισε.
- Είναι δε νόμιμο και επιτρεπτό να παρεμβαίνουν οι ψυχολόγοι οποιαδήποτε στιγμή το κρίνουν αναγκαίο, ακόμη και χωρίς αίτημα των αντισυμβαλλομένων, προκειμένου να παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες στους πελάτες  τους.
Ο δικηγόρος της Άννας τού χαμογέλασε σα να του έλεγε: «Είδες;»
- Άρθρο 4: Τα δύο μέρη συμφωνούν ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης θα παρευρίσκονται σε παρακείμενο δώμα οι δικηγόροι των δύο μερών, με ανώτερο όριο τους δύο δικηγόρους ανά συμβαλλόμενο, οι οποίοι θα παρακολουθούν την ερωτική συνεύρεση των μερών μέσω οθόνης και θα έχουν την ευθύνη για την εύρυθμη εξέλιξη της πράξης, καθώς και την καταγραφή οποιασδήποτε μη νόμιμης ενέργειας από το ένα ή και από τα δύο μέρη. Οι αντισυμβαλλόμενοι ρητώς δηλώνουν ότι συμφωνούν η ερωτική τους πράξη να βιντεοσκοπείται προκειμένου οι δικηγόροι των μερών να την παρακολουθούν και να ελέγχουν τη νομιμότητά της, καθώς και ότι το βιντεοσκοπημένο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα μέρη για να αποδείξουν τυχόν αντισυμβατικές πράξεις, παραλήψεις ή δηλώσεις των μερών.
Άρθρο 5:
Η συμβολαιογράφος έκανε μια μικρή παύση.
- Σας θυμίζω ότι αυτό το άρθρο έχει κάποιες μικρές εκκρεμότητες που συμφωνήσαμε να τακτοποιηθούν στη σημερινή μας συνάντηση. Επομένως θα αρχίσω να το διαβάζω και όπου χρειάζεται θα παρεμβαίνετε. Λοιπόν. Άρθρο 5: Το δύο μέρη ρητώς δηλώνουν ότι συμφωνούν το πρόγραμμα της ερωτικής τους συνεύρεσης να έχει ως ακολούθως:
Α. Ερωτικά φιλιά άνευ σιέλου και γλώσσας και χάδια διάρκειας τριών έως πέντε λεπτών της ώρας.
Β. Ο συμβαλλόμενος θα κατεβάσει το φερμουάρ του φορέματος της αντισυμβαλλομένης, φυλώντας την πλάτη της και ψιθυρίζοντας στο αφτί της «Αγάπη μου». Η αντισυμβαλλόμενη συμφωνεί ότι η δήλωση αυτή θα λεχθεί στο πλαίσιο και αυστηρά για τις ανάγκες της συγκεκριμένης πράξης, προς κοινή ωφέλεια των μερών και ουδεμία υποχρέωση γεννά στον αντισυμβαλλόμενο μετά το πέρας της.
Αυτή τη φορά κοίταξε τον Παναγιώτη με ένα χαμόγελο γεμάτο νόημα ο δικός του δικηγόρος. Η τελευταία φράση είχε προστεθεί στο ερωτοσύμφωνο κατόπιν προσωπικής του παρέμβασης.
- Γ. Ο συμβαλλόμενος έχει υποχρέωση να βοηθήσει την αντισυμβαλλομένη να αφαιρέσει όλα της τα ρούχα, αφαιρώντας ταυτοχρόνως και τα δικά του, με την εξής χρονική σειρά: Κατέβασμα του φορέματος της συμβαλλομένης μέχρι τη μέση, αφαίρεση του πουκαμίσου του αντισυμβαλλομένου. Ολική αφαίρεση του φορέματος της συμβαλλομένης, αφαίρεση του παντελονιού του αντισυμβαλλομένου. Αφαίρεση εσωρούχων συμβαλλομένης, αφαίρεση εσωρούχου αντισυμβαλλομένου.
Δ. Ο συμβαλλόμενος αναλαμβάνει την υποχρέωση να πάρει μέτρα αποφυγής τυχόν μετάδοσης σεξουαλικών νοσημάτων και αποφυγής ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης της αντισυμβαλλομένης, χρησιμοποιώντας προφυλακτικό με επιπλέον πάχος τοιχωμάτων για μέγιστη ασφάλεια.
- Συγνώμη, κ. Τακτικού, είπε ο δικηγόρος του Παναγιώτη, αλλά ο πελάτης μου και εγώ δεν είχαμε συναινέσει στο επιπλέον πάχος, καθότι είναι γνωστό ότι περιορίζει την ερωτική απόλαυση.
- Η ερωτική απόλαυση, συνάδελφε, παρενέβη ο δικηγόρος της Άννας, περιορίζεται ανάλογα και για την πελάτισσά μου. Ωστόσο προέχει η ασφάλεια των μερών. Γνωρίζετε ότι εφόσον το ένα από τα δύο μέρη το απαιτήσει, το άλλο είναι υποχρεωμένο να το αποδεχτεί.
- Και γιατί να το απαιτήσει; επέμεινε ο δικηγόρος του Παναγιώτη.
Η συμβολαιογράφος στράφηκε προς την Άννα.
- Το απαιτείτε, κ. Τιγρίδου;
- Ναι, το απαιτώ, είπε διστακτικά η Άννα κοιτάζοντας τον δικηγόρο της.
Η συμβολαιογράφος στράφηκε προς τον Παναγιώτη:
- Το αποδέχεστε, κ. Λέοντα;
- Έστω, το αποδέχομαι, είπε κοιτάζοντας τον δικό του δικηγόρο. Εκείνος έκανε μια ανόρεχτη κίνηση του χεριού κοιτάζοντας τα παπούτσια του.
Η συμβολαιογράφος χαμήλωσε το βλέμμα και συνέχισε.
- Η ευθύνη προμήθειας του υλικού προφύλαξης βαρύνει τον συμβαλλόμενο, το δε κόστος του βαρύνει εξ ημισείας τους συμβαλλομένους.
Ε. Τα δύο μέρη…
- Συγνώμη, κ. Τακτικού, αλλά ο νόμος λέει ότι εφόσον ζητηθεί προφυλακτικό με επιπλέον πάχος τοιχωμάτων, το επιπλέον κόστος το επιβαρύνεται το μέρος που το ζήτησε. Πρέπει να καταγραφεί στο ερωτοσύμφωνο, έστω και για τυπικούς λόγους. Προς αποφυγή δυσάρεστων μελλοντικών παρεξηγήσεων, καταλαβαίνετε.
Η συμβολαιογράφος στράφηκε ξανά προς την Άννα.
- Αποδέχεστε το επιπλέον κόστος να βαρύνει αποκλειστικά εσάς;
- Ε, ναι, το αποδέχομαι, είπε η Άννα.
Ο δικηγόρος του Παναγιώτη κοίταξε αφηρημένα το ταβάνι. Η συμβολαιογράφος συνέχισε. 
- Ε. Τα δύο μέρη δηλώνουν ρητώς ότι συμφωνούν η ερωτική συνεύρεση μεταξύ τους να ξεκινήσει με την ιεραποστολική στάση για πέντε συναπτά λεπτά της ώρας, στη διάρκεια της οποίας αναλαμβάνουν την υποχρέωση να απευθύνονται στον ή στην αντισυμβαλλόμενο-η με φράσεις όπως: «Σε αγαπώ», «Είσαι πολύ όμορφος-η», «Σε αγάπησα από την πρώτη στιγμή που σε είδα», κλπ., αποφεύγοντας οποιοδήποτε χαρακτηρισμό θα μπορούσε να θίξει την αξιοπρέπειά του-της.
Ζ. Τα δύο μέρη δηλώνουν ρητώς ότι συμφωνούν η ερωτική συνεύρεση μεταξύ τους να συνεχιστεί με τη στάση που φέρει την αγγλική ονομασία: “cow girl” για χρονική διάρκεια πέντε λεπτών της ώρας. Στη διάρκεια αυτής της στάσης η συμβαλλόμενη έχει το δικαίωμα να ρυθμίζει τη γωνία πραγματοποίησης και την ένταση της ερωτικής πράξης με στόχο τη μέγιστη δική της ηδονή. Έχει δε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί κατά τη διάρκειά της τις εξής φράσεις, αποκλειόμενης οποιασδήποτε άλλης: «Αυτό είναι σωστό», «Σε έχω από κάτω φαλλοκρατικό γουρούνι», «Όλοι οι άντρες είστε σκλάβοι», «Δώσε ηδονή στην αφέντρα σου»  και  «Φίλα μου τον κώλο, μαλάκα».
ΣΤ. Τα δύο μέρη δηλώνουν ρητώς ότι συμφωνούν η ερωτική συνεύρεση μεταξύ τους να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί με τη στάση «πισωκολλητό», για χρονική διάρκεια πέντε λεπτών της ώρας, σε περίπτωση δε που με την πάροδο του χρόνου δεν έχει ολοκληρωθεί, τότε τα μέρη υποχρεωτικά συνεχίζουν με τη στάση «ιεραποστολικό» ή τη στάση «όρθιο» για όσα λεπτά της ώρας χρειαστεί. Στη διάρκεια της στάσης «πισωκολλητό» ο συμβαλλόμενος έχει το δικαίωμα να ρυθμίζει τη γωνία πραγματοποίησης και την ένταση της ερωτικής πράξης με στόχο τη μέγιστη δική του ηδονή. Έχει δε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί κατά τη διάρκειά της τις εξής φράσεις, αποκλειόμενης οποιασδήποτε άλλης: «Ήρθε η ώρα σου βρωμερή πόρνη», «Θα σε σχίσω πουτάνα» και «Προσκύνα μωρή καριόλα».
- Διαφωνούμε κ. Τακτικού, είπε ο δικηγόρος της Άννας. Είχαμε κάνει σαφές ότι οι διπλοί χαρακτηρισμοί δε θα γίνουν αποδεχτοί από την πλευρά μας. Ελλοχεύει ο κίνδυνος αρνητικών επιπτώσεων στην ψυχοσύνθεση της πελάτισσάς μου λόγω δυσανάλογης για τις ανάγκες της περίστασης χρήσης λεκτικής βίας. Μπορεί να σας το βεβαιώσει και ο ψυχολόγος της.
Η συμβολαιογράφος στράφηκε προς τον Παναγιώτη.
- Συμφωνείται να αφαιρεθούν οι διπλοί χαρακτηρισμοί;
- Ας αφαιρεθούν, είπε.
- Να αφαιρεθούν οι χαρακτηρισμοί «βρωμερή» και «μωρή», παρακαλώ, είπε αποφασιστικά ο δικηγόρος του.
Η συμβολαιογράφος στράφηκε προς τον δικηγόρο της Άννας.
- Συμφωνείτε με την πρόταση του συναδέλφου σας;
- Συμφωνούμε, είπε η Άννα προλαβαίνοντάς τον.
Το βλέμμα τής συμβολαιογράφου πέταξε βιαστικά από τον δικηγόρο της σε αυτήν.
- Επομένως το κείμενο θα έχει ως εξής, συνέχισε χαμηλώνοντας το βλέμμα: Έχει δε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί κατά τη διάρκειά της τις εξής φράσεις, αποκλειόμενης οποιασδήποτε άλλης: «Ήρθε η ώρα σου πόρνη», «Θα σε σχίσω πουτάνα» και «Προσκύνα καριόλα». Επικουρικά της πράξης, ο συμβαλλόμενος έχει το δικαίωμα να δώσει έως τρία χαστουκάκια μετρίας έντασης στα οπίσθια της αντισυμβαλλομένης και να σχίσει, καθώς και να κομματιάσει, το καλσόν της, αναλαμβάνοντας το κόστος αντικατάστασής του.
- Γιατί να το αναλάβει αποκλειστικά ο πελάτης μου ενώ η πράξη αποτελεί θέληση και των δύο μερών; αντέτεινε ο δικηγόρος του Παναγιώτη.
- Η πλευρά σας το πρότεινε πρώτη, συνάδελφε, απάντησε ο δικηγόρος της Άννας.
- Και η δική σας πλευρά δήλωσε ρητώς πως το επιθυμεί εξίσου.
- Τέλος πάντων, αναλαμβάνω το κόστος αντικατάστασης, αρκεί να τελειώσουμε, είπε ο Παναγιώτης.
Η συμβολαιογράφος χαμήλωσε τη ματιά της που κινούταν από ομιλητή σε ομιλητή.
- Ζ: Μετά την ολοκλήρωση της πράξης, τα μέρη έχουν το δικαίωμα, εφόσον το επιθυμούν αμφότερα, να παραμείνουν στο κρεβάτι αγκαλιασμένα, ανταλλάσοντας κολακευτικές φράσεις, όπως: «Ήσουν υπέροχος-η», «Έκανα το καλύτερο σεξ της ζωής μου», «Νιώθω ότι ταιριάζουμε απόλυτα», «Είσαι ο άντρας-γυναίκα της ζωή μου», κλπ.
Άρθρο 6: Με την ολοκλήρωση της πράξης τα δύο μέρη υπογράφουν από κοινού δήλωση απαλλάσσοντας από κάθε ευθύνη τον-την αντισυμβαλλόμενο-η παρουσία των δικηγόρων τους.
Άρθρο 7: Σε περίπτωση υπαναχώρησης ενός από τα δύο μέρη και μη τήρησης των συμφωνημένων, πριν ή κατά τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης, επιχειρείται από τους δικηγόρους των δύο πλευρών προσπάθεια συμβιβαστικής επίλυσης της διαφοράς και ορισμού καταβολής χρηματικής αποζημίωσης κοινά αποδεκτής, ειδάλλως αρμόδια για την επίλυση της διαφοράς ορίζονται τα δικαστήρια Αθηνών.
Άρθρο 8: Οι αντισυμβαλλόμενοι δηλώνουν ρητώς ότι έλαβαν γνώση των συνεπειών αθέτησης του παρόντος ερωτοσυμφώνου, ιδιαίτερα δε των συνεπειών που απορρέουν από την δικαστική καταδίκη ενός μέρους για σεξουαλική κακοποίηση του άλλου, προσβολή ανθρώπινης οντότητας και προσβολή σεξουαλικού φύλου.
Άρθρο 9: Τα δύο μέρη δηλώνουν ρητώς ότι η ερωτική συνεύρεση μεταξύ τους αποτελεί πράξη ελεύθερης επιλογής και πραγματοποιείται άνευ απαίτησης οποιουδήποτε ανταλλάγματος.
Άρθρο 10: Το παρόν ερωτοσύμφωνο συντάχθηκε σε τέσσερα αντίγραφα. Το κόστος αμοιβής της συμβολαιογράφου μοιράζεται εξ ημισείας στα δύο μέρη και ορίζεται στο ποσό της νόμιμης αμοιβής σύνταξης ερωτοσυμφώνου.
 Η συμβολαιογράφος σήκωσε το κεφάλι και κοίταξε έναν – έναν τους παρευρισκόμενους. Η ματιά της στάθηκε ξεχωριστά στα τέσσερα άδεια φλιτζάνια καφέ. Έσκυψε πάλι πάνω από το πληκτρολόγιο:
- …πλέον του κόστους τεσσάρων καφέδων κεράσματος, συμπλήρωσε.