Συλλογή έργων (μυθιστόρημα, διήγημα, θέατρο, ποίηση) του αρχαίου συγγραφέα

Πρακτικό συνεδρίασηςΚατόπιν σύντομης διαλογικής συζήτησης αποφασίσαμε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να διαπράξουμε τον φόνο. Μη υπάρχοντος άλλου θέματος, λύσαμε τη συνεδρίαση και μπήκαμε στο μικρό, κλεμμένο αυτοκίνητο. Νιώσαμε τα όπλα να πιέζουν τη σάρκα καθώς στριμωχτήκαμε στα καθίσματα. 

Ο συνέταιρός μου, στη θέση του οδηγού, έκανε πίσω και μετά μπροστά, τόσο μπροστά, τόσο αδέξια μπροστά, που βουτήξαμε στο απέραντο κενό. 

Αν τα δευτερόλεπτα δε μετρούσαν αντίστροφα για τη συντριβή μας, σίγουρα θα είχαμε βάλει τα γέλια, οι ανόητοι, να σχεδιάζουμε μήνες τη δουλειά και να πέφτουμε στον λάκκο που σκάψαμε οι ίδιοι, μόλις στο πρώτο μας βήμα.   

Και σίγουρα θα είχαμε συντριβεί –νιώθαμε την πίεση της ολοένα αυξανόμενης ταχύτητας πτώσης να τρελαίνει τα κεφάλια μας- αν δεν ήξερα τόσο καλά μαθηματικά και δεν υπολόγιζα με ακρίβεια τη στιγμή εκτίναξής μας από το αυτοκίνητο, λίγο πριν το λιώσιμό του στα βράχια, και βασικά… αν όλα αυτά δεν ήταν ένας ακόμη γαμημένος εφιάλτης, εφιάλτης πραγματικός, υπαρκτός όσο κάθε τι υπαρκτό, κι άρα… πέσαμε στον γκρεμό και παραλίγο να τσακιστούμε, και θα πέσουμε πάλι, και πάλι, και σίγουρα, κάποια απ’ τις επόμενες φορές δε θα τη γλυτώσουμε…